Bob zijn
Bob jij of bob ik?
9 mei 2019
leukste vakantiebestemmingen
Rijbewijs gehaald? Dit zijn de leukste vakantiebestemmingen
9 juli 2019

Zenuwachtig voor je examen? Dit helpt

examen

Examen haal je zo

Ben je zenuwachtig voor je examen? Wil je graag relaxed dat examen afleggen? Dan is het een goed idee om een aantal tips in praktijk te brengen! Zo kan je je alvast goed voorbereiden om het moment dat je je examen moet afleggen. En het kan heel wat stress schelen als je de weg ernaar toe ook wat relaxter in je vel zit. Of dit nu is om af te rijden of om het examen af te leggen.

Leerritme

Een leerritme? Jazeker! Een ritme voor jezelf om te leren voor het examen is van cruciaal belang. Als je nog wat tijd te gaan hebt, zorg dan dat je een schema maakt voor jezelf. Schat in hoeveel tijd je denkt nodig te hebben en plan de uren in je agenda. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen, ik leer elke dag twee uur. Of ik doe elke dag twee hoofdstukken. Mocht je steeds dichter bij het examen komen, dan wil je er misschien wat meer tijd aan besteden. Zorg dat je een aantal dagen voor het examen extra tijd vrij maakt om te studeren. Pak bijvoorbeeld een paar uur in de ochtend. Neem dan even een break van twee uur, en ga dan nog een paar uur verder.

De ene mens is de ander niet. Zo kan de een ‘s avonds goed leren en de ander juist ‘s ochtends. Mocht je een avondmens zijn, zorg dan dat je niet tot in de late uurtjes blijft studeren. Ondanks dat het misschien goed voelt, is uit onderzoek gebleken dat dit niet verstandig is.

Zzzz… Slapen

Misschien denk je wel helemaal niet aan slapen tijdens die drukke leerperiode. Toch is slaap wel één van de belangrijkste dingen die je moet hebben. Door goed te slapen leer je beter en kun je vaak beter je zenuwen onderdrukken. Al helemaal van belang als je gaat afrijden de volgende dag. Je bent dan wat alerter na een goede nachtrust!

Zenuwen?

Weet je van jezelf dat je last hebt van zenuwen in spannende situaties? Vervelend! Maar des te  beter om hier goed mee om te kunnen gaan. Als je dit weet van jezelf, ben je al een heel end. Zorg ervoor dat je positief denkt en dat je op tijd je rustmomenten neemt. En het is niet voor iedereen, maar af en toe een moment mediteren of mindfulness doen, helpt ook! Probeer het zelf en zie dat dat werkt!

Als je voor je rij examen wilt gaan, dan is het belangrijk dat je bij een goede en professionele school zit. Zo krijg je de optimale begeleiding en ben je sneller klaar om officieel de weg op te gaan! Bij Learn Fast wordt er een persoonlijk schema gemaakt. Zo kun je bepalen welk ritme goed voor je is. En je hebt natuurlijk hetzelfde doel: zo snel en goed mogelijk het examen doen en slagen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *