Autorijden
Autorijden vanaf je 17e
2 juli 2018
Uw kind leren rijden op 17 jaar oud?
17 jaar oud? Leer uw kind autorijden
2 september 2018

Samen met je ouders autorijden

rijden

Daarom rijden met ouders op je 17e

Ik reed al rond op mijn 17e, samen met mijn ouders. Geen zeurende instructeur en ik mocht overal heen waar ik wilde. Zo heb ik echt goed leren autorijden!Ondertussen heb ik zelf al een tijdje mijn rijbewijs, maar ik wil graag met jullie delen hoe fijn het was op een vroege leeftijd te beginnen met rijden. Ik zelf begon namelijk al op mijn 17de met rijden, onder begeleiding van mijn ouders.

Op mijn 17de verjaardag kreeg ik een speciaal cadeau, ik mocht beginnen met mijn rijbewijs! Mijn eerste les had ik meteen al op mijn verjaardag en het was super spannend. Ik leerde het gaspedaal, de koppeling en natuurlijk de rem gebruiken, en ik mocht meteen al een ritje op de openbare weg maken. De dag erna begon ik meteen met het studeren van mijn theolrieexamen. Het onder controle krijgen van alle acties, zoals schakelen en op het andere verkeer letten was best moeilijk in het begin, maar na ongeveer 30 lessen had ik het goed onder de knie. Mijn praktijkexamen volgde en ik ben meteen in één keer geslaagd. Het was tijd om zonder rijinstructeur te gaan rijden!

Als je je praktijkexamen hebt gehaald, mag je met coach de weg op. De coach moet wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet deze minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs, minimaal 27 jaar oud zijn en geen veroordeling hebben voor een verkeersovertreding of rijden onder invloed. Je kunt dus autorijden met bijvoorbeeld je ouders, een oudere broer of zus of elk ander persoon die voldoet aan de eisen. In mijn geval kon ik met mijn ouders rijden en ik heb heel veel geleerd van de ritten samen met hun. Ook ben ik op plekken geweest waar ik anders niet snel zou komen.

Ik woon met mijn ouders dicht bij de Duitse grens en dus niet dicht bij de zee. Mijn ouders houden niet van lang rijden en veel in de file staan, maar ze beloofde me dat we samen zouden gaan als ik zou rijden. Het was een lange, maar heel leerzame rit. Ik heb voor het eerst in de file gestaan en ervaren hoe het is om lang te rijden (en pauze te nemen wanneer nodig!). Ook heb ik voor het eerst in het donker gereden. En natuurlijk een heerlijk dagje strand gehad.

Ik ben heel blij met deze regeling, omdat ik hierdoor goed heb leren rijden. Mijn ouders hielpen verschillende fouten te verbeteren, op een hele rustige manier. Zij kennen mij het best en weten hoe ze mij kritiek kunnen geven zodat ik leer van mijn fouten, beter dan een rijinstructeur. Ik had een heel veilig gevoel bij ze, omdat zij al jaren lang ervaring hebben met autorijden. Ik raad het dan ook iedereen aan die al op jonge leeftijd kan beginnen met rijden! nnen met rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *