Je eerste auto kopen
Je eerste auto kopen
3 december 2018
slecht weer
De eerste keer de weg op met slecht weer
2 februari 2019

Met vrienden de weg op

Met vrienden de weg op

Wanneer je net je rijbewijs hebt

Wanneer je net je rijbewijs hebt, kan het zijn dat je vrienden ineens allemaal naar je toe komen voor bepaalde dingen. Een lift naar een bepaalde plek, het zijn van de BOB, noem maar op! Maar hier heb je wel verantwoordelijkheid voor nodig. En hoewel dit dan net iets minder goed klinkt, gaat er tegelijk ook een wereld voor je open. Je hebt namelijk ook veel meer vrijheid en mogelijkheden. Lees daarover meer hieronder.

Veel meer vrijheid en mogelijkheden

Hoewel de meeste jongeren nog geen eigen auto hebben, kunnen zij die van hun ouders lenen. In feite is het zo dat de meeste ouders dit zelfs aanmoedigen wanneer hun kind het rijbewijs haalt. Het is namelijk ook fijn voor ouders om hun kinderen niet meer overal naartoe te hoeven brengen. Een voorwaarde is wel dat de kinderen voorzichtig zijn. Zo krijg je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een keer naar een vriend te gaan die ver weg woont.

Road trips maken met vrienden

Ook vakantie vieren en road trips maken met je vriendengroep wordt veel makkelijker wanneer je zelf kunt autorijden. Vakanties in Nederland, en zelfs in Europa zijn namelijk prima te doen met de auto. Je kunt jouw vriendengroep ook gewoon ophalen en dan kun je al vertrekken. Of je spreekt bij jou thuis af en vertrekt vanaf die plek. Dat kan natuurlijk ook. Het enige dat je eigenlijk nog nodig hebt is een navigatiesysteem dat je naar je bestemming leidt.

De BOB zijn na het uitgaan

Hierboven werd gezegd dat het zijn van de BOB eigenlijk een minpunt was aan zelf kunnen autorijden. Er zit echter ook een voordeel vast aan deze functie. Als BOB mag jij namelijk bepalen wanneer de vriendengroep naar huis gaat. Je hebt in dit geval dus redelijk veel macht, maar dan moet je wel echt nuchter blijven.

Klaar om achter het stuur te kruipen?

Ben jij klaar om achter het stuur te kruipen zodat jij met vrienden de weg op kan? Ben je verantwoordelijk genoeg om de BOB te zijn? En wil je de mogelijkheden ontdekken van zelf kunnen autorijden met je vrienden? Misschien ben je juist nog best huiverig om te gaan rijden, maar wil je deze angst graag overwinnen. Dat kan natuurlijk ook! Wil je er nou achter komen en heb je je theorie examen gehaald? Dan kun je je altijd inschrijven voor een proefles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *