voorbereiden op je rijexamen
Je voorbereiden op je rijexamen, lees deze 7 tips!
9 mei 2020
Rijexamen voorbereiden
Je rijexamen voorbereiden, dit zijn de feiten en de fabels
9 juli 2020

Je theorie snel halen, met deze 8 tips kan het niet misgaan!

Je theorie snel halen

Zo haal je dat examen wel

Iedereen leert op zijn eigen manier. De één is meer een praktijkmens dat liever met zijn handen iets doet om te snappen waarover het gaat, en de ander die begrijpt het veel beter als het wordt uitgelegd via leerstof. Hoe dan ook, zowel praktijk als theorie komen natuurlijk aan bod bij het halen van je rijbewijs. Je theorie snel halen gaat je met deze tips heus wel lukken!

Hoe vroeg begin je?

We zullen je niet perse adviseren maanden van tevoren te beginnen. Soms ligt dat iemand gewoon niet. Maar je bent zeker gebaat bij een vroege start als je moeilijk leert en een lange tijd nodig hebt om iets dat je leest volledig te snappen.

Waarom doe ik het eigenlijk?

Je theorie, je praktijk, je rijexamen, al die lessen; het kan voelen als een blok aan het been. Maar begrijp dat als je net je rijbewijs hebt, eigenlijk het echte oefenen pas begint. Het is dus belangrijk je motivatie te vinden in het besef dat je anders een gevaar bent voor jezelf en anderen op de weg zonder al je voorkennis.

Stel vragen!

Je rijinstructeur zit niet voor niets naast je. Het is enorm handig alvast tijdens de lessen veel vragen te stellen over alles waar je mee zit of wat onderweg vragen bij je oproept. Denk aan vreemde verkeersborden, waarom de instructeur juist nu ingrijpt, hoe hard je hier mag en waarom.

Vertel je kennis aan anderen

Bijna iedereen heeft een hekel aan betweters. Maar als je druk aan het leren bent en je wil je theorie snel halen, dan kan het heel goed werken om dat wat je weet aan andere mensen uit te leggen.

Je theorieprogramma

Leren via een boek hoeft allang niet meer. Tegenwoordig bestaan er veelzijdige programma’s die na betaling te downloaden zijn en volstaan als een echte cursus. Vaak kun je zo’n cursus ook via je rijschool volgen!

Planning

Door elke dag van de week een halfuurtje aan je theorie te besteden, kom je al een heel eind. Voor een halfuurtje hoef je je plannen met je vrienden vanavond niet af te zeggen. Ook kun je op die manier een planning maken zodat je zeker weet dat je je doel gaat halen.

Overhoren

Vraag anderen (bijvoorbeeld je ouders) om je te overhoren. Dat kunnen ze doen door middel van een theorieboek. Ze houden hun hand voor de betekenis van de borden zodat het aan jou is die betekenis te vertellen. Had je het fout? Dan beginnen we weer opnieuw.

Op de fiets

Terwijl je op je fiets om je heen kijkt of naar muziek luistert, kun je die tijd ook goed besteden door te kijken naar de verkeerssituaties die je tegenkomt. Wat zou een automobilist hier wel mogen en wat niet?