Je theorie snel halen
Je theorie snel halen, met deze 8 tips kan het niet misgaan!
9 juni 2020
Zenuwen met afrijden
Zenuwen met afrijden? Zo ben je ze de baas!
6 augustus 2020

Je rijexamen voorbereiden, dit zijn de feiten en de fabels

Rijexamen voorbereiden

Wij zochten het voor je uit

Als het aankomt op het voorbereiden van je rijexamen, wil je natuurlijk ervoor zorgen dat je er klaar voor bent. Dat ene moment dat je achter het stuur kruipt, de examinator in de ogen kijkt en weet dat je gaat knallen. En dat de examinator dat ook ziet. Maar voor het zover is moet je die voorbereiding onder de knie krijgen. Dit zijn de feiten en fabels als het aankomt op je rijexamen voorbereiden!

Stampen, dan kom je er wel

Fabel en we vertellen je meteen waarom. Het helpt niet om kennis voor een praktijkexamen te gaan stampen. Op school misschien, maar geen enkel examen is hetzelfde. Dus het draait niet om kennis, maar om dat je snapt hoe je in een bepaalde situatie moet handelen.

De examinator is altijd streng

Natuurlijk een fabel. Maar niet alleen dat, het is ook onlogisch. Want een examinator is ook een mens die zijn of haar onderbuikgevoel volgt. Heeft diegene een goed gevoel bij hoe jij rijdt? Dan slaag je. Zo niet, dan houdt het op. Je rijexamen voorbereiden doe je door te focussen op je rijstijl, niet op de examinator.

Hoeveel slagen er op een dag?

Laatste fabel is dat mensen denken dat er maar een paar geslaagden op een dag mogen zijn en dat examinatoren daar niet boven mogen zitten. Het idee leeft dat je bijvoorbeeld zakt, al rijd je nog zo goed, als iedereen voor jou al geslaagd is. Dat is onzin. Als je goed rijdt, slaag je. Ben er nog niet klaar voor, dan ben je helaas gezakt.

Niet doen wat je moet doen

Wat? Juist. Een examinator zal je tijdens het examen expres wel eens de verkeerde kant op sturen of dingen opdragen die volgens de verkeersregels niet mogen. Blijf goed opletten en wees de situatie de baas. Een verboden-in-te-rijden-bord en de examinator zegt dat je dat straatje in moet. Niet doen, want je bent dan gewoon gezakt.

Je kan met navigatie rijden

Soms denkt men dat je alleen maar moet afrijden op basis van wat de examinator aangeeft. Natuurlijk is dat zo, maar dat wil niet zeggen dat er dan wel eens voor een navigatie wordt gekozen. Veel moderne auto’s hebben er al één standaard in het dashboard verwerkt zitten. En dan moet je natuurlijk wel weten hoe het werkt!

Wij bereiden je zo goed als mogelijk voor op het ene moment. Dat je eindelijk mag afrijden en kan laten zien wat je kan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een proefles bij ons aan en wie weet heb jij binnenkort het felbegeerde roze pasje in je portemonnee zitten en mag je je een echte chauffeur noemen.