Fouten tijdens het autorijden
De meest gemaakte fouten tijdens het autorijden
9 januari 2020
Allereerste rijles
Je allereerste rijles? Zo bereid jij je goed voor!
9 maart 2020

Je eerste auto pimpen, zo pak je dat aan!

Je eerste auto pimpen

Je eerste auto pimpen

Je hebt je rijbewijs gehaald en alle examenstress achter de rug. Tijd voor je eerste auto! Maar zo extrovert als je bent neem je natuurlijk geen genoegen met zo’n standaard huis-tuin-en-keukenauto. Als je geen geld hebt om een luxe wagen of sportauto te kopen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen je net gekochte auto te pimpen. En zo ga je te werk!

Spoilers

Dat zal vast als eerste in je naar boven komen. Spoilers laten de auto bij een wat hogere snelheid een geweldige wegligging hebben, omdat de wind de auto via de spoiler naar beneden drukt. En het ziet er vet uit. Zorg er wel voor dat het niet lelijk wordt. Kies dus een spoiler uit die in verhouding staat met het type van je eerste auto. Heb je een Peugeot 206 hatchback uit 2000 gekocht? Zet er dan niet een enorm grote spoiler op, maar zorg dat die een beetje mooi weggewerkt zit boven de achterklep. Bij een Subaru kun je weer wat meer gaan uitpakken.

De roffeluitlaat

Het geluid van een soepele en natuurlijke roffel als je het gas een beetje loslaat en die luide brom als je optrekt, geeft het ultieme gevoel van een bloedsnelle bak. Maar lees het woord ‘natuurlijk’ nog even terug. Aan de roffel van een Porsche Boxster of een Honda hoef je weinig te doen. Die hoort helemaal bij de auto. Als je een sportuitlaat onder de auto monteert of laat monteren, kies er dan één die mensen niet laat afvragen waar die roffel vandaan komt omdat er een auto voorbij rijdt waar het raar van klinkt. Er zijn verschillende gradaties van een sportuitlaat en als je er eentje kiest die aan het maximum decibel voldoet, hoef je ook niet bang te zijn voor boetes.

Kleuren

Wat moet je nou met een saaie, eentonige, grijze kleur als je ook kan kiezen voor vele opvallende en eigenzinnige tinten. Je eerste auto pimpen doe je door kleuren aan te brengen die voorbijgangers hun nek doet draaien. Niet te ver natuurlijk. Zet iets op papier, zoek een spuiterij en kijk of zij capabel zijn om je ontwerp uiteindelijk te realiseren. Het is net als een tattoo zetten: dat laat je ook alleen door de beste doen.

Ramen en lichten

Last but not least is verlichting een ideaal punt om te pimpen. Je koplampen veranderen naar LED geeft de auto autoriteit op de weg als het donker wordt. Als je neonverlichting in de dorpels verwerkt krijgen je passagiers en jezelf een entree waar je u tegen zegt. Je ramen tinten mag, mits niet te donker. Het geeft minder inkijk in de auto en ook wat meer rust aan je ogen tijdens de zonnige dagen. Je eerste auto pimpen door de juiste balans te vinden tussen bijna niet zichtbaar en overdreven. Klaar om gezien te worden?