met muziek autorijden
Met muziek autorijden
3 november 2018
Met vrienden de weg op
Met vrienden de weg op
2 januari 2019

Je eerste auto kopen

Je eerste auto kopen

Je eerste auto kopen?

Net geslaagd voor je rijbewijs?

Wanneer je net geslaagd bent voor je rijbewijs, kun je nog even rondrijden in de auto van je ouders. Maar er komt altijd een moment dat je graag je eigen auto zou willen hebben. Dus wat doe je dan? Ga je er een kopen of leasen? Waar moet je financieel gezien op letten? Waar moet je aan denken wat betreft de auto zelf? Je bent er namelijk nog lang niet wanneer je een leuk model met een mooie kleur hebt uitgekozen. Dit zal hieronder allemaal uitgebreid worden beschreven. Zo weet jij straks precies waar je op moet letten wanneer je jouw eerste auto aanschaft.

Je eerste auto kopen of leasen?

Veel mensen weten niet precies wat het inhoudt wanneer je een auto leaset. Eigenlijk is het hetzelfde als een huurauto nemen. De auto wordt namelijk voor een vast bedrag voor een bepaalde periode aan je verhuurd. Deze blijft dan wel eigendom van de koper, maar jij bent dan niet verantwoordelijk van het grote onderhoud. Wanneer je een auto wil die helemaal van jou is, is het dus verstandiger om deze te kopen. Hiervoor moet je natuurlijk wel een aantal dingen weten.

Waar moet je op letten wat betreft financiële zaken?

Auto’s zijn overduidelijk niet de meest goedkope objecten in de wereld. Wanneer je er een gaat kopen, moet je dus wel een X-bedrag op jouw spaarrekening hebben. Tenminste, als je de auto in één keer afbetaald wil hebben. Je kunt aan de andere kant ook een bedrag van de bank lenen en dit in termijnen terugbetalen. In dit geval is het belangrijk dat je deze termijnen kan betalen. Je zal dus moeten gaan budgetteren.

De kwaliteit van het voertuig

Kwaliteit is een subjectief begrip wanneer het op auto’s aankomt. Sommigen rijden liever in grotere auto’s. Andere mensen zitten liever achter het stuur van een kleine auto. Daarnaast kun je ook nog kiezen tussen een automaat en een auto waarmee je moet schakelen. Wat wel belangrijk is om naar te kijken bij iedere auto zijn de volgende dingen. Er moeten goede wielen met goede banden onder zitten. Het moet een betrouwbaar model zijn en bovendien mogen er niet al te veel kilometers op de teller staan. Dat laatste heeft echter enkel betrekking op tweedehands auto’s. Dus wil je je eerste auto kopen? Dan weet je nu waar je allemaal op moet letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *