Je eerste auto pimpen
Je eerste auto pimpen, zo pak je dat aan!
9 februari 2020
Faalangst bij het rijexamen
Faalangst bij het rijexamen? Zo helpt je instructeur jou!
10 april 2020

Je allereerste rijles? Zo bereid jij je goed voor!

Allereerste rijles

Je goed voorbereiden voor je eerste rijles

Je allereerste rijles is een spannend moment. Na maanden hard werken heb je eindelijk genoeg gespaard om rijlessen te nemen. Dan stuit je op een groot keuzepalet aan pakketten die je kan kiezen. Wil ik tien lessen tot mijn rijexamen? Twintig lessen? Of misschien is veertig lessen wel wat voor mij? Gelukkig kan de rijinstructeur je daar goed bij helpen om ervoor te zorgen dat je het juiste pakket kiest. Wanneer je eerste rijles gepland is, is het tijd om je goed voor te bereiden. Zo pak je dat aan!

Vraag hier en daar eens rond

Er zijn meer mensen met een rijbewijs dan zonder, zullen we maar zeggen. Het kan je dan rust geven om gewoon even aan je vriendenkring te vragen hoe zij hun eerste rijles hadden ervaren. Ging het makkelijk? Wat moesten ze doen? Hoe was de rijleraar? Zo weet je ook een beetje wat je te wachten staat. Als je vrienden allemaal nog geen rijbewijs hebben of nog niet zijn begonnen met lessen, dan kan het fijn zijn het met bijvoorbeeld je ouders te bespreken. Houdt er wel rekening mee dat mensen die pakweg twintig jaar geleden hebben gelest, dat misschien wel op een compleet andere manier hebben gedaan.

De theorie!

Het is zeer zeker aan te raden voordat je allereerste rijles begint, alvast rond te snuffelen naar boekjes en programma’s op CD of online voor de theorie. Je kunt al wel beginnen met je rijlessen als je de theorie nog niet op zak hebt. Alleen komt er tijdens de praktijk best wel veel op je af, waardoor je het jezelf makkelijker maakt als je de theorie alvast een beetje kent. Zo hoeft de instructeur ook minder in te grijpen in situaties die je met de theorie kunt tackelen.

Schakel of automaat?

In een wereld die steeds meer overgaat op elektriciteit, kiezen meer mensen voor een automaatrijbewijs. Nou wil dat niet perse ook de handigste keuze zijn. In Nederland is elektrisch rijden misschien met een opmars bezig, in het buitenland is een schakelauto op benzine nog steeds de normaalste zaak van de wereld. Als je dan toevallig een keer in het buitenland bent en een auto wilt huren, dan kan dat dus niet zomaar een geschakelde auto zijn! Stem voor je rijlessen dus af wat je doel is. Wat voor auto wil je gaan rijden? Heeft je vriend of vriendin wel een schakelrijbewijs?

Je allereerste rijles is al spannend genoeg. Wij zorgen ervoor dat je er altijd met een positief gevoel op terugkijkt. Want autorijden is niet alleen erg handig, maar ook ontzettend leuk. Voor het beste pakketadvies kun je altijd even contact met ons opnemen!