10 tips voor beginnende bestuurders
17 mei 2017
Gehypnotiseerd autorijden: ik zat niet op te letten
26 juni 2017

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Rijlespakketten

U wilt uw rijbewijs halen en kijkt eerst eens rond wat dat gaat kosten. De goedkoopste optie lijkt het kopen van een rijlessenpakket met daarin een vast aantal rijlessen, vaak direct gevolgd door een praktijkexamen. Dat klinkt goed, maar u loopt dat gelijk tegen de vraag aan hoeveel rijlessen u nodig hebt en welk rijlessenpakket bij uw situatie het beste past.

Goedkoop blijkt soms duurkooprijbewijs

Het goedkoopste rijlessenpakket met zo weinig mogelijk rijlessen is in de praktijk vaak niet voldoende om het praktijkexamen met succes af te kunnen ronden. In dat geval moeten er extra lessen toegevoegd worden, die buiten het voordelige pakket vallen en dus duurder per stuk zijn dan de rijlessen in het pakket. Het hele traject valt zo een stuk onvoordeliger voor u uit dan u van te voren had gedacht. Maar wat is het alternatief? Verstandiger lijkt het om vanaf het begin voor een rijlessenpakket met meer lessen te gaan, maar hoe weet u van te voren wat het juiste aantal rijlessen is?

Rijlessen test

Met een simpele test kunt u er achter komen hoeveel rijlessen u echt nodig hebt om het praktijkexamen succesvol te kunnen afronden en zo uw rijbewijs te halen voor een zo voordelig mogelijke prijs.

Minimum – maximum aantal lessen

Het minimum aantal rijlessen in een rijlessenpakket is 10, als u al eerder rijles hebt gehad of als u een hele snelle leerling bent. Het maximum aantal rijlessen in een rijlessenpakket is 50, voor de mensen die, om wat voor reden dan ook, wat meer tijd nodig hebben om alle vaardigheden onder de knie te krijgen, die nodig zijn om een goede automobilist te worden.

Hoe werkt het?

Vul alle vragen in deze vragenlijst in en noteer voor iedere keer dat u de vraag met ‘nee’ beantwoord heeft 5 rijlessen. Tel nadat u alle vragen beantwoord heeft het totaal op en u heeft een duidelijke indicatie van het aantal gewenste rijlessen voor uw rijlessenpakket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *