EU rijbewijzen
1 augustus 2017
ANWB
Wat moet je verplicht bij je hebben in de auto?
15 december 2017

Faalangst bij afrijden

faalangst

Faalangst bij afrijden

Heb je last van faalangst? Dan kan je rijschool een speciaal faalangst rijexamen aanvragen. Dit faalangstexamen is een goede keuze als je bang bent dat de zenuwen jouw examen gaan verknallen.faalangst

Spannend

Het rijexamen is een spannend moment. Veel jongeren zien er als een berg tegenop. Sommige zijn bang dat de spanning zo hoog oploopt dat ze volledig blokkeren. In dat geval kun je kiezen voor het faalangst rijexamen. Het examen geeft extra rust zodat jij onder prettige omstandigheden het rijexamen aflegt.

Pauze

Het faalangst rijexamen lijkt op het normale examen. Het zorgt er echter voor dat jij je meer op je je gemak voelt en zelfs even pauze kunt nemen als de spanning te hoog oploopt. Met deze time-out kun je weer tot rust komen. Tijdens het faalangstexamen word je begeleid door een speciaal opgeleide examinator. Je kunt bovendien kiezen of je instructeur wel of niet meerijdt. Het faalangst rijexamen duurt 80 minuten. Je zit in totaal 35 minuten op de weg.

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:
• Je beheersing van de auto
• Kijkgedrag
• Of je goed voorrang verleent
• Inhalen
• In- en uitvoegen
• Rijden op kruispunten en rotondes
• Verrichtingen

Het faalangstexamen is er voor iedereen die last heeft van faalangst voor examens. Vraag je rijinstructeur naar de mogelijkheden, zodat je zo snel mogelijk je rijbewijs haalt! Het faalangstexamen is alleen aan te vragen door je rijschool. De kosten zijn € 147,00 maar het kan zijn dat je rijschool nog extra kosten rekent. Bijvoorbeeld omdat die het praktijkexamen voor je aanvraagt en een auto en instructeur beschikbaar stelt.

Bekijk het YouTube filmpje ‘Zo Gaat Het Bij Het Faalangstexamen Van Het CBR. In deze film zie je hoe het faalangstexamen verloopt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *