Met vrienden de weg op
Met vrienden de weg op
2 januari 2019
rijden in het donker
Rijden in het donker? Let hierop
2 maart 2019

De eerste keer de weg op met slecht weer

slecht weer

Autorijden gaat niet alleen om sturen

Autorijden is meer dan alleen kunnen rijden wanneer het jou uitkomt. Je moet ook leren rijden in andere omstandigheden, zoals wanneer het donker is. Het gaat dus niet alleen om sturen, remmen en gas geven. Maar hoe zit dat dan met rijden tijdens slecht weer? Dat moet je natuurlijk ook leren. Daarom staan hieronder enkele tips om te rijden in slechte weersomstandigheden. Ook wordt er beschreven waarom het zo belangrijk is om tijdens slecht weer te kunnen autorijden. Het is namelijk niet voor niets een hele uitdaging.

Waarom leren rijden met slecht weer?

Met slecht weer autorijden kan zoals hierboven vermeld is best een uitdaging zijn. Wanneer het regent kan je namelijk snel afgeleid raken, wat een recept is voor ongelukken. En als het heel erg hard regent, moet je snel kunnen reageren. Ruitenwissers zij een hulpmiddel, maar deze kunnen de voorruit niet lang droog houden tijdens een stortbui. Net als bij rijden in het donker is het toch verstandig dit te leren. Het is namelijk zo dat in hoe meer verschillende situaties je goed kunt rijden, hoe beter. Het belangrijkste is dat je altijd rustig blijft. Dit maakt het focussen niet alleen makkelijker. Weinig stress helpt ook bij het voorkomen van fouten maken.

Tips voor rijden met verschillende soorten slecht weer

Maar regen is niet de enige slechte weersomstandigheid waarmee je te maken zult krijgen. Ook gladheid en storm kunnen hindernissen zijn op de weg. Om op deze momenten veilig te kunnen blijven rijden, zijn hier een aantal nuttige tips. Wanneer het glad is, is het zaak dat je goede winterbanden hebt en op tijd remt. Wanneer het stormt, moet je jouw handen stevig aan het stuur houden. Ben jij er klaar voor om al dat slechte weer te trotseren? Neem dan nu contact op voor een lespakket!

Leren autorijden? Neem gerust contact op!

Ben jij klaar om achter het stuur te kruipen zodat jij met vrienden de weg op kan? Ben je verantwoordelijk genoeg om zelfs met slecht weer veilig thuis te komen? En wil je de mogelijkheden ontdekken van zelf kunnen autorijden met zowel mooi als hondenweer? Misschien ben je juist nog best huiverig om te gaan rijden, maar wil je deze angst graag overwinnen. Dat kan natuurlijk ook! Wil je er nou achter komen en heb je je theorie examen gehaald? Dan kun je je altijd inschrijven voor een proefles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *