ANWB
Wat moet je verplicht bij je hebben in de auto?
15 december 2017
Autorijden
Autorijden vanaf je 17e
2 juli 2018

Je eerste eigen auto

eigen auto

Je eerste eigen auto

Een eerste eigen auto is iets bijzonders. Eindelijk ben je onafhankelijk en kun je gaan en staan waar je wilt. Letterlijk. Je wil een auto die bij jouw kilometergebruik en rijstijl past, en waar je veilig in kunt rijden. Een eerste eigen auto is een grote aanschaf, waarbij je op heel veel dingen moet letten. Daarom een kort overzicht met wat handige tips. Hopelijk kun je gebruik maken van mijn tips. Informeer ook eens bij anderen hoe hun eerste aanschaf van de auto was.

1. Koop verstandig

Hoe goedkoop of duur je auto ook is, koop verstandig. Koop niet de eerste de beste auto die je tegen komt, maar ga proefritjes maken bij meerdere handelaren of particulieren. Zo kun je prijzen en kwaliteit vergelijken, om een goed resultaat te verkrijgen. Zoek van te voren naar recensies of vraag aan anderen waar zij hun auto gekocht hebben. Tegenwoordig zijn er helaas veel malafide handelaren, die de kwaliteit van de auto niet serieus genoeg nemen.

2. Check de gegevens

Op diverse sites op internet kun je controleren of er niet gesjoemeld is met de auto. Zo kun je vaak de kilometerstand checken en of de auto bijvoorbeeld afkomstig is uit het buitenland.

3. Neem gezelschap mee

Samen ben je secuurder dan alleen. Neem dus iemand mee die verstand heeft van auto’s en die door de lieve glimlach van de verkopende partij heen kan kijken. Iemand die kan helpen bij een advies, zodat je een goede aankoop doet.

4. Geniet van de eerste kilometers!

En als het dan eindelijk zo ver is dat je een goede, passende auto hebt gevonden… Vergeet dan niet te genieten! Het is heerlijk om onafhankelijk te zijn en met de auto op pad te kunnen gaan. Je kunt ineens naar de andere kant van het land rijden of een tour door Europa doen. Hartstikke leuk! Flexibiliteit biedt veel ruimte, dus geniet daar met volle teugen van!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *