autorijden bij slecht weer
Autorijden bij slecht weer
9 april 2021
Hoe duur zijn rijlessen?
9 juni 2021

Een tijdje geen rijles? Zo blijf je bij!

Theorie leren als je geen rijles hebt

Theorie leren als je geen rijles hebt

Het is een goed idee om theorie te leren als je geen rijles hebt! Als je een tijdje uitval hebt, dan is het handig om je opgedane kennis wel te onderhouden. Als je dan weer begint, dan weet je alles nog en zal je zien dat dit je helpt tijdens de lessen en het afrijden. Wij geven tips hoe je dat doet, theorie leren van het CBR als je geen rijles hebt.

Het theorieboek

Als je van boeken houdt, dan is het zeker slim om het theorieboek voor je rijexamen te leren! Leer alles over wat wel en niet mag en probeer ook zeker alle borden te onthouden. Het is belangrijk dat je deze kennis goed in je opneemt, hier komen immers de meeste vragen uit voort tijdens het theorie examen.

Youtube er op los, voor theorie leren als je geen rijles hebt

Youtube is een enorm handig platform waar je echt allerlei filmpjes kunt checken over rijden, rij examens en speciale manoeuvres. Zit je vaak op Youtube? Besteed dan één filmpje per dag aan autorijden, wedden dat je makkelijk op deze manier je kennis op peil houdt? Het is heel handig om bepaalde situaties op film te zien, zo leer je het weer heel anders dan uit een boek.

Vrienden die in hetzelfde schuitje zitten

Gaan je vrienden ook afrijden of zijn ze net afgereden? Dan is het zeker handig om het af en toe te hebben over rijlessen. Misschien hebben ze wel tips over bepaalde onderwerpen of maken ze het je makkelijker door uitleg te geven over een onderwerp.

Je ouders kunnen ook een grote resource zijn. Zij hebben waarschijnlijk hun rijbewijs al heel lang en veel kennis over autorijden! Stel zeker vragen aan ze, zij willen natuurlijk ook dat jij zo snel mogelijk gaat slagen als je weer start met rijlessen.

Ben je op zoek naar een fijne rijschool? Kijk dan eens bij Learn Fast! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.