Zenuwen met afrijden
Zenuwen met afrijden? Zo ben je ze de baas!
6 augustus 2020
autorijden bij slecht weer
Autorijden bij slecht weer
9 april 2021

Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet doen tijdens autorijden

belangrijkste dingen die je moet doen tijdens autorijden

Belangrijkste dingen die je moet doen tijdens autorijden

Autorijden vergt best wat vaardigheden en je moet er voldoende aandacht aan geven als je de weg opgaat. Natuurlijk komt ervaring met de jaren en zal het je steeds makkelijker af gaan, maar er zullen altijd dingen zijn die je moet blijven doen. Wij hebben de belangrijkste dingen die je moet doen tijdens autorijden op een rijtje gezet.

Blijf altijd kijken

Het klinkt zo makkelijk, maar dit vergeten mensen soms echt even. Blijf altijd kijken in je spiegels. Je weet misschien wel dat er niks aan komt, maar 100% zeker weet je het niet. Misschien is er net een fietser uit de zijstraat gekomen die je niet ziet als je wilt in parkeren. En wat dacht je van rondrennende kinderen als je in een woonwijk rijdt?

Het is daarnaast ook belangrijk om dit regelmatig te doen als je op de snelweg zit. Misschien denk je, het hoeft niet, ik ga alleen maar rechtdoor. Maar je houdt pas echt de controle als je zicht hebt en behoudt. Zorg dat je altijd blijft kijken tijdens het autorijden!

Laat je niet afleiden

We zijn snel geneigd om afgeleid te zijn. Onze telefoon, de radio en andere dingen in de auto zorgen hiervoor. Over de telefoon hoeven we het eigenlijk niet te hebben, ga absoluut niet met je telefoon achter het stuur zitten! Berichtjes kunnen heus even wachten. En als dit niet kan, bel diegene dan handsfree op, dan weet je zeker dat je veilig bent. Als je op zoek bent naar je favoriete radiostation, doe dit dan als je stilstaat of op een rustig stukje rijdt.

Zorg dat je goed zit

Als je een gedeelde auto hebt, dan kan het zijn dat je elke keer je stoel en spiegels moet aanpassen als je in de auto stapt. Neem hier de tijd voor. Het is belangrijk om goed te zitten in de auto en alles goed te kunnen zien. Denk niet, oh het kan wel even, nee je moet optimaal in de auto zitten. Dit waren de belangrijkste dingen die je moet doen tijdens autorijden.

Heb je je rijbewijs nog niet, maar wil je die wel halen binnenkort? Kijk dan eens bij Learn Fast! De rijschool waar je kunt kiezen uit verschillende, aantrekkelijke pakketten. Kies wat bij jouw situatie past en voordat je het weet rijd je zelfstandig rond!