vakantie eigen auto
Voor het eerst op vakantie met eigen auto?
9 april 2019
examen
Zenuwachtig voor je examen? Dit helpt
9 juni 2019

Bob jij of bob ik?

Bob zijn

Bob zijn

Wie wil er de Bob zijn? Die vraag is alom bekend als men een avondje uitgaat met een auto. Of als er een andere speciale gelegenheid is dat er alcohol zal worden gedronken.  Één persoon drinkt niet om te kunnen en, vooral ook, te mogen rijden. Bob zijn is inmiddels een van de bekendste campagnes van de Nederlandse overheid. Iedereen weet wat het betekent en weet hoe hij of zij moet handelen.

Bob jij of ik?

Het is ideaal als je met een groep mensen met de auto richting een feestje of gelegenheid gaat. Iedereen kan drinken, behalve de chauffeur. Die offert zich als het ware op! Het is natuurlijk helemaal ideaal als diegene sowieso niet drinkt. Zo weet ie ook niet wat ie ooit al heeft gemist. Drinkt eigenlijk iedereen wel eens die in de auto zit? Als je vaker met dezelfde groep vrienden in de auto vertrekt, dan is het een goed idee om elkaar af te wisselen. Zo zorg je ervoor dat iedereen in ieder geval een keer kan drinken! En het kan ook heus geen kwaad voor je lever om een avondje dat biertje of wijntje te laten staan…

Geboren in 2001

De Bob zijn is al vrij oud! De campagne is voor het eerste gekomen in 2001. Oorspronkelijk komt de Bob zijn campagne uit België, waar deze al in 1995 werd geïntroduceerd. De naam Bob staat verder nergens voor. Er wordt weleens geroepen dat het staat voor Bewust Onbeschonken Bestuurder. Maar dat is dus niets meer dan iemand die creatief wat woorden heeft bedacht die toepasselijk zijn voor deze situatie. Wel leuk bedacht!

Zitten er verder voordelen aan het Bob zijn voor een avond, behalve dat het goed is voor je lever? Jazeker! Je blijft scherp, je kan je vrienden in de gaten houden. En misschien wel om ze lachen als ze te veel gedronken hebben. Immers krijg je de beste foto’s op zulke avonden.

Haal eerst je rijbewijs!

Wil je ook de Bob zijn maar heb je je rijbewijs nog niet? Zorg dan dat je die haalt bij Learn Fast. Deze professionele rijschool leert je de fijne kneepjes van het autorijden, hierdoor is de slagingskans heel hoog! Door vooral ook de persoonlijke aanpak zal je snel leren. Learn Fast heeft al meer dan zes jaar ervaring met het lesgeven! Hoe eerder jij je rijbewijs haalt, hoe eerder je een keertje kan roepen de Bob te zijn. Zo maak je vast ook je vrienden blij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *