autovakantie
Op autovakantie dit jaar?
9 juli 2021
Welke periode beginnen met rijlessen
Welke periode beginnen met rijlessen?
9 september 2021

Autorijles vanaf 16,5 jaar

autorijles vanaf 16,5 jaar

Ben je 16,5 jaar oud en wil je graag autorijles nemen? Dat mag! Daarnaast mag je ook nog eens een tussentijdse toets afnemen om te zien hoe goed je al autorijdt. Wist je dat dit vroeger lang niet het geval was? Je mocht pas autorijden als je 18 was en niet eerder. Dus degenen die autorijles vanaf 16,5 jaar nu kunnen doen, zijn zeker bevoorrecht ten opzichte van vroeger!

Autorijles vanaf 16,5 jaar

Als je begint met rijlessen nemen, dan zijn er zo’n 25 lessen voor nodig om te slagen. Handig om te weten is dat je vanaf je 17de mag afrijden voor je rijbewijs. Het kan dus niet gelijk als je autorijles neemt. Niet getreurd, je zal er echt niet direct klaar voor zijn als je autorijles vanaf 16,5 jaar neemt!

Theorie examen

Wel kun je er al voor zorgen dat je je theorie in de pocket hebt. Dat mag je vanaf je 16de doen namelijk. Hoe slim om dit vanaf je 16de te doen? Dan weet je gelijk al veel meer als je de auto instapt en heb je dat ook alvast achter de rug.

Begeleider in de auto tot je 18de

Als je geslaagd bent voor je 18de en wilt autorijden, dan moet je ervoor zorgen dat er een begeleider in je auto zit. Dit kan bijvoorbeeld je vader of moeder zijn. Deze moeten dan een pasje bij zicht hebben dat ze bevoegd zijn om als begeleider te dienen. En als je dan eenmaal 18 geworden bent, dan is het tijd om alleen de auto in te stappen en de wereld te ontdekken!

Moet je nog beginnen met rijlessen nemen? Neem dan eens een kijkje bij Learnfast! Learnfast heeft een hoog slagingspercentage en velen zijn je al voor gegaan. Kies het pakket dat bij je past of laat je van tevoren adviseren door contact op te nemen. Meer info over rijlessen nemen, lees je hier.