Gehypnotiseerd autorijden: ik zat niet op te letten
26 juni 2017
EU rijbewijzen
1 augustus 2017

Autorijden in het donker

Next-level autorijden: fietsers, eenden en vrachtwagens

 

Je kent het misschien wel. Na een feestje stap je in de auto, want jij bent de BOB. Vol goede moed stap je de auto in, maar dan begint het grote avontuur. Je bent niet de enige op straat en dat is soms best even schrikken..

 

Afhankelijk van het tijdstip zijn er verschillende mensen op straat. Op de weg naar het feestje toe begint het al te schemeren en zijn er nog flink wat auto’s op de weg. De vele koplampen laten je soms even twee keer knipperen, maar zodra je de snelweg af bent wordt het rustiger. Opgelucht vervolg je de weg naar het feestje, maar al snel doet het tweede probleem zich voor. Op de dorpse weggetjes zijn niet de vele koplampen het probleem, maar fietsers met gebrek aan ligt worden het grootste probleem. Als fietser dacht je altijd dat je ver genoeg van tevoren herkenbaar was. En je hoefde immers maar een klein stukje, dus dat kon wel zonder licht. Maar dat blijkt toch gevaarlijker te zijn dan je had gedacht.Auto

Op de weg naar het feestje weet je alle fietsers, overstekend wild en koplampen nog wel te ontwijken. Maar op de weg terug lijkt het wel alsof de bovengenoemde gevaren op jou weg het erom doen om je te laten schrikken. Dronken fietsers (uiteraard ook zonder licht) doemen uit het niets op. Het had maar een haartje gescheeld of je had er een op je motorkap gehad. Katten, eenden en vogels vinden het een top idee om vlak voor jouw auto over te steken. Dat zorgt ervoor dat je nog met ongeveer drie hartverzakkingen meer thuis komt. En die paar koplampen die nog op de weg zijn, zijn van grote trucks en schijnen je recht in je gezicht.

Het autorijden in het donker is een dus nog een hele uitdaging. Geen tijd om in te kakken of even naar de sterren te turen, wat overigens wel heel verleidelijk is. Maar hou je ogen op de weg, want je hebt je reflexen zeker nodig in het donker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *