belangrijkste dingen die je moet doen tijdens autorijden
Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet doen tijdens autorijden
9 maart 2021
Theorie leren als je geen rijles hebt
Een tijdje geen rijles? Zo blijf je bij!
9 mei 2021

Autorijden bij slecht weer

autorijden bij slecht weer

Autorijden bij slecht weer, waar moet je op letten?

Het kan soms zijn dat het weer helemaal niet meezit. En dan moet je ook nog eens de weg op om ergens naartoe te gaan… Zorg dan dat je deze tips in je achterhoofd houdt, zodat je zelf en je mede weggebruikers veilig zijn. Zo kom je veilig van A naar B als je moet autorijden bij slecht weer!

Wees alert

Bedenk goed dat je wat alerter moet zijn als het slechter weer is. Als je in de auto zit en het begint te regenen, bedenk dit dan goed. Houd je spiegels, en met name je achteruitkijkspiegel, extra in de gaten en houd je mede weggebruikers in de gaten. Er zullen weggebruikers zijn die zich niet aanpassen aan het weer, het is dan handig om dit zelf in de gaten te houden om vervelende situaties te voorkomen.

Take is slow

Ga iets minder hard rijden dan je normaal doet, zo heb je meer controle over de situatie en kun je sneller anticiperen, mocht dit nodig zijn. Liever tien kilometer langzamer, dan net even te hard rijden en pech hebben…. Daar zit niemand op te wachten! En onthoud dat als je iets langzamer rijdt, het vaak echt maar een paar minuten scheelt qua reistijd.

Rem rustig met water op de weg

Het wegdek kan een beetje veranderen als er water op komt. Soms kan het hierdoor wat gladder zijn en heb je een langere remweg nodig. Zorg dat je iets eerder afremt dan normaal, zodat je de tijd hebt om de auto tot stilstand te brengen bij bijvoorbeeld een stoplicht. Als je dit te laat doet en het wegdek is glad, dan kun je wegslippen.

Wil je binnenkort starten met rijlessen? Kijk dan eens of Learnfast de rijschool voor jou is! Met jarenlange ervaring hebben hier tientallen mensen rijles gehad en zijn ze allemaal geslaagd! Neem contact op met Learnfast voor meer informatie.