Uw kind leren rijden op 17 jaar oud?
17 jaar oud? Leer uw kind autorijden
2 september 2018
met muziek autorijden
Met muziek autorijden
3 november 2018

Autorijden, schoen of slippers?

Autorijden, schoen of slippers?

Autorijden, schoen of slippers?

Waarom schoeisel relevant is achter het stuur?

Je zou niet snel denken dat het soort schoenen dat je in de auto draagt belangrijk is tijdens autorijden. Toch heeft het maken van deze keuze meer invloed op jouw rijstijl dan je denkt. Dus welk soort schoeisel kun je nou het beste achter het stuur dragen? Schoen of slippers? Wat zijn de voor en nadelen van beide soorten? En is er überhaupt een regelgeving over? Dat zal hieronder verder duidelijk gemaakt worden.

Volgens de wet- en regelgeving

In Nederland is het wettelijk niet verboden om te autorijden terwijl je slippers draagt. Wanneer je langs de weg gestopt wordt, hoef je je dus geen zorgen te maken om je schoeisel. Om slippers kun je dus geen bekeuring krijgen. Maar hoe zit dat met de verzekering? Dat is namelijk best een grijs gebied. In geen enkele polis staat je voorwaarde dat je niet verzekerd bent als je met slippers gaat autorijden. Wel moet je de verantwoording nemen om je niet roekeloos te gedragen. Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd bij een botsing die jij hebt veroorzaakt door te hard te rijden. Dus zijn slippers gevaarlijk om in de auto te dragen? En zo ja, hoe dan?

Voordelen en nadelen van schoenen en slippers

Dichte schoenen en sandalen met een stevige zool geven je meer grip op het gas- en rempedaal. Als je slippers zou dragen, zou je dus meer kracht moeten zetten op deze pedalen. Tenminste, als net zo snel wil rijden of stoppen als wanneer je dichte schoenen zou dragen. Hierdoor is het nog best gevaarlijk om met slippers te rijden. Als je intentioneel met slippers gaat autorijden, wordt het zelfs roekeloos. Het grijze gebied van de autoverzekering
wordt hierdoor al veel duidelijker.

Dus, schoen of slippers?

Schoen of slippers; in conclusie is het beter om gewoon dichte schoenen te dragen. Het is niet voor de wet verboden om slippers te dragen, maar in principe is het wel roekeloos. Je bent in het geval van een ongeluk dus niet verzekerd. Wij raden je aan om te allen tijde dichte schoenen te dragen. Ook al is het erg warm. Is het écht te warm om dichte schoenen te dragen, draag dan sandalen met een stevige zool. Hierdoor heb je alsnog genoeg grip op het gas- en rempedaal. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat je last krijgt van zweetvoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *