startersauto
Dit zijn de 5 meest hippe startersauto’s!
9 augustus 2019
Pech met de auto
Pech met de auto. Onze tips slepen je er doorheen!
9 oktober 2019

3 dingen die je NIET moet doen tijdens je rijexamen

rijexamen

Niet doen tijdens je rijexamen

Er zijn ontzettend veel tips te vinden over wat je wel en niet moet doen tijdens je rijexamen. En het is altijd goed om die tips even door te nemen! Hieronder geven we tips wat je in elk geval niet moet doen tijdens je rijexamen.. En onthou ook dat het niet mogelijk is om alles helemaal perfect te doen. Het hoort erbij dat je zenuwachtig bent en dat je misschien hierdoor niet helemaal op je gemak bent. Wel hebben we wat tips tegen de zenuwen die je dan kunt lezen.

Raak niet in paniek

Natuurlijk moet je niet in paniek raken, denk je dan. Maar op het moment zelf kan dit voor sommigen echt een uitdaging zijn! Je bent al wat gespannen of zelfs zenuwachtig. En dan kan het voor komen dat je door een vraag van de rijinstructeur helemaal van je a propos bent. Probeer op die momenten de vlagen van paniek niet toe te laten. Adem in en uit… Zorg dat je je focust op de weg en je handelingen en ga niet te veel nadenken over welke manoeuvre je moet laten zien of welke obstakels je mogelijk tegen gaat komen op de weg. Focus!

Oefen de lastige dingen

Zit je nog met wat dingen waarvan je het idee hebt dat je het niet helemaal beheerst? Zorg dan dat je dit met je rijinstructeur goed oefent voordat je het examen hebt. Geef dit ruim op tijd aan bij je rijinstructeur. Wat je dus niet moet doen is tijdens je rijexamen denken aan de dingen die je niet kunt of die je nog meer had willen oefenen. Daar is het dan te laat voor. Zorg dat je van tevoren dit hebt geregeld dus!

Laat je niet afleiden

Gaat er iets niet helemaal goed tijdens je rijexamen? Keek je bijvoorbeeld niet goed genoeg in je spiegel en weet je dit? Probeer daar niet te veel over na te denken. Het is echt niet altijd zo dat je zakt als je een handeling niet perfect hebt uitgevoerd. En ook al is dat wel zo, je moet zorgen dat je zo goed mogelijk de test afsluit. Hiermee toon je ook aan dat je niet zomaar opgeeft als je iets niet helemaal goed doet. Want ook daar kijkt de examinator naar!

Volg je nog geen rijlessen maar zou je dit wel graag willen? Dan kun je eens een kijkje nemen op de website van Learn Fast. Deze rijschool staat bekend om persoonlijke aanpak en de goeie focus om jou zo snel mogelijk te laten slagen! Neem contact op om meer informatie te krijgen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *